Premi Sambori

És una convocatòria anual de la Fundació Sambori per impulsar la creació de tallers d’escriptura als centres educatius de les comarques valencianes que duen endavant programes d’ensenyament en valencià i als altres centres educatius que desitgen fer servir el valencià com una eina creativa per elaborar textos literaris, mitjançant els quals estimular la imaginació i canalitzar les ganes de contar històries dels xiquets i xiquetes que hi participen any rere any.

Per tant, es tracta d’una proposta pedagògica i una experiència educativa que es planteja a les aules, plenament integrada en la resta de projectes educatius dels centres educatius.

Com a recompensa, que pretén pagar l’experiència vivencial, el procés d’elaboració dels textos i de les il•lustracions, el treball en equip, l’esforç de materialització del text literari i la tasca que du a terme el professorat, amb la complicitat i empatia de les mares i pares, es concedeixen uns premis d’àmbit localitat, d’àmbit de comarca i d’àmbit de País. Estos premis també estan escalonats per nivells educatius i per tipologia de centres educatius.

El premi Sambori està vinculat amb les Trobades comarcals i s’inclou al seu programa d’activitats.

Els 130.857 participants de la darrera edició del premi Sambori, del País Valencià i Catalunya, el converteixen en el major concurs literari d’Europa.

Últimes entrades al Bloc de Sambori la Ribera