Els alumnes de d’Infantil 4 anys del Severí Torres han guanyat el Premi Sambori de contes amb una història que reivindica la igualtat de gènere de les joguines.

La Veu del País Valencià, 16/04/2017

Segons ha explicat la tutora, Maria Jesús Ibáñez, el conte va sorgir a partir d’una assemblea de classe que va tenir lloc abans de Nadal quan vam començar a parlar dels joguets que ens havien de dur els reis. Entre xerrada i xerrada va brollar la qüestió protagonista abordada en el conte: hi ha joguets de xiquets i hi ha joguets de xiquetes o simplement hi ha joguets?

D’aquesta pregunta va anar sorgint la història, en la qual es va aprofitar la campanya “El joguet no té gènere” iniciada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’acabar amb els estereotips i rols sexistes en les joguines i aconseguir que els xiquets i xiquetes trien els seus jocs per elecció pròpia i no per criteris establerts. Després de visualitzar la pel·lícula, va començar la construcció de la història.

El Premi Sambori és un premi de narrativa dirigit als alumnes d’infantil, primària, secundària i batxillerat que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del valencià dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

I si juguem? és el títol de l’obra guanyadora amb la qual els i les alumnes han gaudit d’una experiència única: un treball col·lectiu i participatiu per contar una història carregada de valors i visualment atractiva.

El lliurament dels guardons tindrà lloc a l’auditori de Guadassuar, el 5 de maig. Enhorabona!

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!