Amigues i amics de la Trobada de la Ribera:

El motiu d’adreçar-vos esta nova circular és per continuar informant de qüestions relacionades amb l’organització de la 35 Trobada Alzira 2020, una Trobada que no s’ha pogut celebrar el passat 26 d’abril a causa de la declaració de l’estat d’alarma sanitària per la COVID-19. En anteriors circulars hem tractat de mantenir-vos al dia de les reunions i gestions que hem realitzat, així com de preservar l’esperit col·laboratiu que acompanya totes les Trobades de Centres en Valencià de la Ribera.

A continuació, desglossem per temes la informació que remetem.

Celebració de la Trobada 2021

La Trobada de Centres en Valencià de la Ribera de 2021 se celebrarà a la ciutat d’Alzira, en data i calendari d’activitats encara indeterminats. S’ha decidit així perquè quan es va declarar l’estat d’alerta sanitària, a mitjanies de març, la Trobada ja estava organitzada al 100%. Per tant, la nostra intenció és respectar-ne la planificació i, sobretot, la feina i l’esforç col·lectius realitzats.

Uns dies abans del 26 d’abril, vam publicar un cartell en què asseguràvem “La farem, amb imaginació, temps i ganes!” que expressa el nostre desig de celebrar la Trobada adaptant-ne el format i les condicions a les circumstàncies que es presenten, un plantejament que ens obliga a concretar calendari i oferta anual d’activitats a ritme del pas del temps, a partir del començament del nou curs escolar 2020-2021.

Les samarretes

Per tant, les samarretes de la Trobada 2021 seran les mateixes d’enguany, amb el mateix disseny i el mateix eslògan. Per què? Perquè considerem que la crisi sanitària ha posat a prova la capacitat de resposta de la societat valenciana, especialment els serveis públics de primera línia, per la qual cosa la nostra samarreta ha esdevingut un símbol emblemàtic de les iniciatives que ha frustrat l’epidèmia mundial i les conseqüències globals que ha ocasionat la COVID-19.

Ara mateix, estem tornant els diners transferits per les comunitats educatives de la Ribera per a l’adquisició de les samarretes, un exercici d’honestedat que revela que la nostra BOTIGA SOLIDÀRIA serveix per a aconseguir aportacions econòmiques altruistes per finançar l’organització de les Trobades de la Ribera. Confiem que el curs vinent la nova campanya de samarretes mantinga, i fins i tot augmente, la demanda de productes de la nostra BOTIGA SOLIDÀRIA amb esta finalitat.

La rifa solidària

La rifa és un altre producte de la nostra BOTIGA SOLIDÀRIA que enguany no s’ha pogut dur a terme perquè l’ONCE, de qui depenia el sorteig, no l’ha efectuat. Ens hem posat en contacte amb l’entitat i ens han dit que han renunciat a recuperar antics sortejos per fer-los, simultàniament, en futures convocatòries. Descartada una de les possibilitats que hi havia, hem decidit associar els números de la rifa a la convocatòria de sorteig que l’ONCE realitzarà el 9 d’octubre de 2020.

Per això, les butlletes que heu adquirit per mitjà de transferència o un altre mitjà d’abonament continuen en plena vigència. Al llarg del mes de setembre farem un recorregut per la comarca a fi de reactivar la campanya de samarretes i de rifa, i restablir els contactes amb les comunitats educatives.

El programa de la Trobada 2021

El programa d’activitats conservarà també l’oferta que se’n feia per a la 35a Trobada Alzira 2020. El conjunt de Trobades de la Federació Escola Valenciana i les seues Associacions per la Llengua continuaran homenatjant la figura d’Empar Navarro, una mestra innovadora i compromesa. A més, per la nostra banda, a la Trobada de la Ribera, continuarem duent endavant un programa d’activitats vinculat a l’emergència climàtica, una temàtica que suggeríem als tallers i entitats culturals que s’inscrivien en la Trobada.

La novetat de la 35a Trobada que celebrarem a Alzira al 2021 és que ens adaptarem a les circumstàncies que hi trobarem i triarem un format organitzatiu de la Trobada que millor s’adapte als requeriments de la política sanitària del moment i a les disposicions municipals en esta matèria.

El premi Sambori de la Ribera

Com la resta d’actes associats a la 35a Trobada d’Alzira 2021, la celebració del premi Sambori de la Ribera s’adaptarà també al nou calendari de la Trobada 2021 i tindrà el format que dicte la situació sanitària i les disposicions que la regulen.

Tots els treballs literaris dipositats en les nostres mans estan ben custodiats, a l’espera dels nous contextos que s’esdevindran.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!