La manifestació del 9 d’Octubre reclama un finançament just per als valencians

Escola Valenciana, 05/10/2016

La Comissió 9 d’Octubre, de la qual forma part Escola Valenciana, avui ha fet públic la convocatòria de la manifestació que tindrà lloc el proper diumenge 9 d’octubre a les 18 hores a València, i que eixirà de la plaça de sant Agustí.

Associacions, sindicats i partits s’uneixen per fer una proposta en positiu de reconstrucció del País Valencià després de 20 anys de desgovern i corrupció.

Enguany, la convocatòria presenta 4 novetats:

1.- La voluntat expressa de les associacions, sindicats i partits convocants de treballar en positiu i de forma dialogada i coresponsable per reconstruir el País Valencià després de 20 anys de desgovern i corrupció: per això, el lema “Un país per fer, un país per construir”.

2.- L’explicitació d’aquesta voluntat en un programa d’objectius, recollit en el manifest, que recull el compromís de caminar cap a la reversió de les retallades, la defensa de l’autogovern, la modernització del model agrari i la reindustrialització, la inversió en infraestructures, la comarcalització, l’eradicació de la violència de gènere, la plena igualtat lingüística, l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià, la recuperació de la ràdio i la televisió valencianes i de TV3, i la capacitat de decidir el nostre futur com a poble. Un programa que ofereix una direcció positiva, que recull les necessitats dels més diversos i amples sectors socials, i que ha de posar les bases per a reconstruir el nostre país.

3.- La voluntat de diàleg, consens i treball en positiu es veu expressada en l’àmplia unitat associativa, sindical i política, que incorpora els partits que donen suport a l’Acord del Botànic i al conjunt de l’esquerra. Un exemple que és possible la unitat des de la diversitat, el diàleg des del respecte, l’acord des de la pluralitat, el treball en positiu des del consens.

4.- La priorització, en aquest moment, de la reivindicació d’un finançament just per als valencians, com a instrument absolutament necessari i urgent per a fer possible el benestar dels valencians i un programa de reconstrucció del País Valencià. En aquest sentit, les associacions, sindicats i partits de la Comissió 9 d’Octubre saludem la decisió del Govern valencià d’impulsar aquesta exigència, i de sumar el màxim de sectors socials a ella. Amb la mateixa voluntat, els partits que formen part de la Comissió 9 d’Octubre han pactat una moció municipal (vegeu text adjunt) que durant les pròximes setmanes serà presentada a una majoria d’ajuntaments, amb la pretensió d’estendre el suport i la conscienciació socials a la totalitat de valencians i valencianes, independentment de la seua sensibilitat política, perquè és una tema que ens afecta per igual a tots els valencians.

 

UN PAÍS PER FER, UN PAÍS PER CONSTRUIR

MANIFEST 9 D’OCTUBRE 2016

 

El 9 d’octubre, Sant Donís, els valencians i valencianes celebrem l’entrada del Rei Jaume I a València el 1238, i en conseqüència el nostre naixement com a Poble.

Malgrat la desfeta d’Almansa, el 25 d’abril de 1707, l’abolició dels Furs, i el Decret de Nova Planta, instaurat pel primer Borbó, la nostra memòria col·lectiva ha mantingut aquesta data, com a referent, fins a esdevenir, des de 1977, Diada Nacional del País Valencià.

Enguany ens tornem a trobar al carrer de nou, per commemorar aquesta data, amb un sabor agredolç.

Dolç, perquè després de 20 anys de govern de la dreta més reaccionària i contrària als interessos del Poble Valencià, els valencians i les valencianes han escollit, democràticament, un nou govern, més sensible a les necessitats col·lectives de la nostra societat.

Agre, perquè malgrat, aquest canvi, esperançador, la situació actual del nostre autogovern, es crítica, i cal revertir la situació aviat.

Estem davant d’un estat d’emergència social i de manca de recursos pel territori, a causa d’un finançament injust que ens castiga com a poble. Primerament cal pensar en les persones i el País, perquè el territori i els seus recursos aporten la qualitat de vida de les persones.

Moltes són les necessitats i reivindicacions com a societat, i molts els anys que fa que les denunciem:

– Necessitem i volem defensar l’Estat de Benestar i la reversió de les retallades, així com crear treball de qualitat.

– Necessitem i volem el Dret Civil Foral Valencià. Exigim la retirada dels recursos i les sentències d’inconstitucionalitat de les lleis recorregudes pel Tribunal Constitucional i derogar les de recentralització de l’Estat, així com les contràries als drets i les llibertats (Llei mordassa, Llei de Costes, Reforma laboral, Llei de Monts, Llei de Bases de Règim Local…).

– Necessitem i volem modernitzar el model agrari del País Valencià, i donar suport als sindicats professionals del camp.

– Necessitem i volem infraestructures per al nostre territori. Un sistema ferroviari, portuari i aeroportuari valencià. Els treballadors, treballadores i empreses valencianes necessitem i volem el Corredor Mediterrani.

– Necessitem i volem una reindustrialització del País basada en la societat del coneixement.

– Necessitem i volem vertebrar el territori. La comarcalització del País.

– Necessitem i volem polítiques d’igualtat real que garantisquen els drets de les dones i eradiquen la violència envers les dones.

– Necessitem i volem la plena igualtat lingüística en tots els àmbits de la nostra societat.

– Necessitem i volem Ensenyament públic, laic, de qualitat i en valencià.

– Necessitem i volem uns mitjans de difusió i comunicació públics, de qualitat, plurals, independents i en valencià, que respecten els drets laborals dels treballadors i treballadores de RTVV. Necessitem i volem, també, un espai comunicatiu comú entre tots els mitjans públics en la nostra llengua: RTVV, IB3, CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio).

– Necessitem i volem exercir el dret a decidir el nostre futur com a Poble. Aquestes són algunes de les necessitats i desitjos del nostre País, però per a dur-los a terme NECESSITEM i EXIGIM un finançament just que ens permeta cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim ací. Per això la nostra veu com a poble cal que es faça sentir ací, a Madrid i on calga, per a denunciar l’espoli sistemàtic d’un Estat, l’espanyol, que des de ja fa anys patim, i no ens deixa avançar.

Som ací, perquè NECESSITEM i VOLEM un futur de benestar i llibertat per al nostre País Valencià.

Anem curts de temps! Ara toca fer política, perquè si no la fem nosaltres, ens la faran contra nosaltres

Tenim un País per fer, un País per construir. Endavant!

Visca el País Valencià lliure i sobirà!

FORMEN LA COMISSIÓ 9 D’OCTUBRE

Federació d’Escola Valenciana
Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
Associació Cívica Tirant lo Blanc
Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA)
Ca Revolta
Plataforma pel Dret a Decidir
Societat Coral El Micalet
Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)
Intersindical Valenciana (IV)
Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV)
Compromís
Els Verds del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)
Partit Socialista del País Valencià (PSOE-PSPV)
Podem

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!