La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca vaga i manifestació el pròxim dijous 9 de març

Web Escola Valenciana, 6/03/2017

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per Escola Valenciana, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, convoca vaga educativa i manifestació en les tres capitals valencianes, Castelló, València i Alacant el proper 9 de març contra les retallades, les revàlides i la LOMCE.

Avui en roda de premsa, amb els lemes #SíalaPública, #NOalaLOMCE, #RevertirRetallades, #NOal3més2, les entitats que configuren la Plataforma s’han unit a la convocatòria estatal per fer una crida als centres educatius i a les comunitats educatives per a eixir al carrer i dir no a la LOMCE i defensar l’ensenyament públic.

A la roda de premsa han acudit representants dels diferents partits polítics, com ara la diputada al Congrés dels Diputats pel PSPV-PSOE, Ana Botella, per part de Compromís els diputats al Congrés dels Diputats, Enric Bataller i Joan Baldoví, i representants del partit Esquerra Republicana, que han mostrat el seu suport a la convocatòria. El grup Podemos i EU han excusat la seua assistència però han fet arribar igualment el seu suport.

La Plataforma ha manifestat el seu rebuig a les continues retallades: increment de la càrrega lectiva del professorat, descomptes en la nòmina per baixa, augment de les ràtios, imposició de 10 dies lectius per cobrir les substitucions, etc. Aquestes retallades s’han vist reflectides també en l’augment de la concertació, en la destrossa de les infraestructures com al cas del presumpte robatori de CIEGSA i el BEI, la minva de professorat i de recursos al sistema públic i un llarg etcètera que ha significat la minva de la qualitat del nostre sistema educatiu públic. La Plataforma també s’oposa a la privatització de l’ensenyament i la mercantilització de la universitat que suposa el model 3+2.

La Plataforma diu NO a la LOMCE i n’exigeix la derogació. És una llei regressiva, privatitzadora, antidemocràtica, segregadora i ataca les llengües pròpies. La Plataforma diu SÍ a L’ENSENYAMENT PÚBLIC pel qual s’ha lluitat des de fa tants anys. Per això convoca aquesta vaga i anima tota la comunitat educativa -alumnat, pares i mares i treballadors, treballadores de l’ensenyament- a secundar-la, de totes les etapes educatives.

Per aquestes raons, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic fa una crida a secundar la manifestació el proper dijous 9 de març a les 18’30 hores en les tres capitals valencianes.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!