A Almussafes forma 17 parelles per al programa d’aprenentatge Voluntariat pel Valencià

Riberabaixa.info, 5/03/2016

Almussafes forma 17 parelles per al programa d’aprenentatge Voluntariat pel Valencià

Un total de 17 voluntaris i altres tants aprenents s’han unit al programa ‘Voluntariat pel Valencià 2016’, una iniciativa que l’Ajuntament reprèn enguany i per a la qual compta amb la col·laboració del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. El projecte s’ha presentat hui en un acte públic en el qual han participat l’alcalde, Toni González, la Regidora de CMFPA i voluntària del programa, Teresa Iborra, el vicepresident d’Escola Valenciana, Joan Cortés, i la coordinadora del programa, Dariana Groza. Tots ells han incidit durant les seues intervencions en la importància de promoure plans que ajuden a difondre l’ús la llengua valenciana per a crear cohesió social.

Després del període de difusió de la iniciativa i inscripció dels participants, el programa ‘Voluntariat pel Valencià 2016’ ha arrancat aquesta mateixa vesprada a Almussafes amb l’acte oficial de presentació del projecte, que la localitat reprèn després d’un any de parèntesi. Coordinat a través del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, i sota el lema “Parla’m en valencià”, el programa ofereix una innovadora forma de promoció del valencià que posa en contacte a persones que volen aprendre la nostra llengua autòctona amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho.

Durant la cerimònia, que s’ha celebrat a les 19 hores en el Saló d’Actes del Centre Cultural i que ha estat presidida per l’alcalde, Toni González, s’ha presentat a les 15 parelles encarregades de dur a terme el projecte, a les qui se’ls ha lliurat també el material necessari per a abordar les sessions planificades, que es desenvoluparan durant un mínim de 10 setmanes. “Totes elles han mostrat d’aquesta forma el seu compromís amb la iniciativa, amb la llengua valenciana i, en conseqüència, amb la integració d’aquells que han decidit establir-se a Almussafes i desitgen acostar-se a la nostra cultura”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González, qui ha animat els assistents a acollir-se en futures edicions.

A més del president de la corporació, han participat en l’acte nombroses personalitats, entre les quals es trobava la regidora del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, edifici que acollirà i coordinarà el programa. Teresa Iborra ha ressaltat en la seua intervenció “la importància de reprendre aquesta iniciativa integradora i promotora de la nostra llengua, en la que crec fermament i que constitueix un dels pilars fonamentals de la nostra cultura i la nostra història, a més d’aprofitar per a relatar la seua experiència com a voluntària en la primera edició de la iniciativa, la de l’any 2011”, un viatge que torna a encetar com a voluntària.

En representació d’Escola Valenciana ha assistit el vicepresident de la federació, Joan Cortés, qui ha fet balanç de tot el que s’ha aconseguit fins ara amb ‘Voluntariat pel Valencià’, un dels projectes més estimats per parte de l’executiva perquè amb ell es crea teixit social i es dignifica el paper de la llengua com un instrument d’interrelació i mai com un arma”. Per la seua banda, la coordinadora de la iniciativa, Dariana Groza, natural de Rumanía, ha agrait el lliurament de les parelles lingüístiques, a més de recordar el seu pas pel programa, fa ara 11 anys només arribar del seu país, i el fet que “quan parle valencià em sent d’ací, perquè el valencià l’he fet meu”.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!