Dimarts, 5 de desembre, a la sala de plenaris de l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera, es va celebrar l’acte de cloenda de l’Agenda Any Trobada 2023. Fou un acte prtocolari en el qual participaren membres de la Comissió Organitzadora i representants dels equips de govern municipal de la població durant el desenvolupament de la planificació d’activitats, projectes i campanyes vinculats a la 38a Trobada de Centres en Valencià, realitzada el 23 d’abril passat.Aquest acte protocolari es va aprofitar també per presentar als assistents a l’acte l’edició especial 38a Trobada de Pam a Pam [clica damunt per obrir el PDF] que enguany és una crònica molt ajustada al calendari de l’Agenda Any Trobada. Presentat l’últim mes del 2023, aquest Pam a Pam especial és una memòria històrica que sintetitzarà el seu valor transcendental perquè formarà part d’un conjunt d’esdeveniments a recordar.

D’una banda, Felip Hernandis, alcalde anterior, va utilitzar el seu torn de paraula «per enaltir els efectes positius que ha aportat l’organització de la Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià en la població, per agrair el treball fet per cadascú i cadascuna dels representants de les comunitats educatives, col·lectius socials i culturals i, també, del grup de voluntaris i voluntàries del dia de la Trobada». I va apuntar que «dur la 38a Trobada a Albalat representava una assignatura pendent per a un poble que viu en valencià perquè és un puntal de la convivència quotidiana».


De la mateixa manera, Jose Roig, actual alcalde d’Albalat, va reiterar l’agraïment de l’equip de govern «a un esforç col·lectiu estusiasta del teixit associatiu de la població i d’altres sectors molt importants de la població per fer realitat la programació anual de l’Agenda Any Trobada, que corria complementària i paral·lela a la vida cultural i d’oci planificada des de les regidories de l’Ajuntament». «Tret d’això -va continuar dient Jose Roig-, la població d’Albalat va viure el dia de la Trobada com una festa grossa en què centenars de famílies, milers de persones, ens visitaren des de tots els racons de la comarca». «La celebració de la 38a Trobada de Centres en Valencià de la Ribera als carrers i places d’Albalat ha representat un estímul d’agermanament que s’ha viscut des del primer minut de festa», ha afegit finalment.

Durant la seua intervenció, Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, va afirmar que «la celebració de la 38a Trobada a Albalat va conferir a aquesta població una dimensió comarcal extraordinària, ja que es convertí, de fet, al llarg del 2023, en l’aparador de l’ensenyament en valencià a les comunitats educatives i en un estímul inequívoc de la dignificació social de la nostra llengua». Després d’expressar l’agraïment de l’entitat que presidia, Joan Cortés va subratllar que «per tots els pobles per on passa la Trobada de Centres en Valencià, l’experiència és com una llavor que cau en terra de saó».

Quadern de treball «La Ribera, terra d’arròs»

Tot i haver celebrat l’acte de cloenda de la 38a Trobada de Centres en Valencià Albalat 2023, ha quedat pendent de realitzar-se la presentació del quadern de treball «La Ribera, terra d’arròs». Es tracta d’un quadern de treball confeccionat per l’escriptor i mestre Josep Franco adreçat a les comunitats educatives d’aquells pobles que posseeixen marjal als seus termes municipals i una proposta educativa que ha nascut a recer de l’Agenda Any Trobada d’enguany.

«La Ribera, terra d’arròs» es publica en la col·lecció Pertot, una col·lecció de guies i de quaderns de treball que coediten la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera i l’editorial Reclam.

No es tardarà gens a saber-ne el calendari de presentacions d’aquest quadern de treball tan interessant que s’ofereix a les comunitats educatives com un projecte singular i transversal.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!