Ahir, dimarts, 21 de novembre, la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana, es va reunir amb l’executiva del PSPV-PSOE de la Ribera Alta al pavelló multiús de Gavarda. Representava la Coordinadora, Joan Cortés, el seu president, i Natàlia Porta, treballadora de l’entitat. Es responia així a la invitació feta per Carles Arques, secretari general del PSPV-PSOE de la Ribera, atenent la campanya de difusió del projecte ‘Ajuntaments pel Valencià’ que l’entitat organitzadora de les Trobades de Centres en Valencià en la comarca fa entre els consistoris municipals de la comarca.


En efecte, al mes de junt d’enguany, la Coordinadora va registrar en tots els ajuntaments de la Ribera una proposta de conveni i una carta adreçats als alcaldes i alcaldesses per oferir-los col·laborar amb l’entitat. Aquesta iniciativa de patrocini cultural té com a objectiu cofinançar les activitats, projectes i campanyes que es duen a terme en la comarca en matèria de suport a l’aprenentatge i ensenyament en valencià i la dinamització social per a fer créixer l’ús de la nostra llengua. Aquestes iniciatives figuren en el conveni que es firma entre la Coordinadora de Centres en Valencià i l’ajuntament que organitza cada Trobada, la festa pel valencià que recorre la nostra comarca any rere any.

Com va explicar Joan Cortés «es tracta d’un catàleg d’activitats, projectes i campanyes que es consensua abans de la firma del conveni en què participen la Coordinadora i l’ajuntament, que treballen amb criteris de concreció per definir, planificar i autofinançar cada proposta, d’una banda, i en què s’estudien els interessos educatius i socials de la Ribera».


Val a dir que aquest cofinançament respon a la necessitat de mantindre l’actual projecció de propostes que es realitza en cada edició de la Trobada de la Ribera, des de la seua població d’amfitriona. Aquest programa d’activitats, projectes i campanyes donen forma a l’Agenda Any Trobada, la qual distribueix la planificació des del mes de gener fins el mes de desembre de l’any natural.

En paraules de Carles Arques «la Trobada de Centres en Valencià de la Ribera és una festa pel valencià consolidada en la comarca i els nostres ajuntaments han de garantir les iniciatives que impulsen l’ensenyament en valencià i promouen que la gent s’estime la seua llengua, la valore i reconega com un patrimoni que és de totes i de tots».

Durant aquesta reunió es va fer una referència als 40é aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià en què el PSPV-PSOE va tindre un paper polític rellevant en la figura del seu conseller d’educació Ciprià Ciscar i del Servei de Normalització Lingüística, del Gabinet d’Ús del Valencià i Servei d’Ensenyament en/del Valencià.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!