Albalat serà el poble amfitrió de la 38a Trobada de Centres en Valencià de la Ribera 2023

Després de celebrar-se la festa de la 37a Trobada Alfarb 2022 calia encetar un nou cicle per tal d’elegir la població que havia de ser el poble amfitrió de la Trobada 2023. En aquesta ocasió, quatre pobles riberencs havien expressat la seua voluntat d’organitzar la Trobada 2023 i hem hagut de seguir uns criteris objectius per triar-ne un, evitant així decisions arbitràries i duent a terme aquest procés de selecció de la forma més transparent i participativa. Primerament, la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera va fer una roda de contactes amb els alcaldes o alcaldesses i regidors i regidores d’Educació per informar-los, fil per randa, del procediment de selecció, així com, pas a pas, dels contactes que manteníem amb les comunitats educatives, entitats socials, culturals i esportives, i Ajuntaments a fi d’intercanviar impressions i valorar la seua predisposició a incorporar-se al projecte d’organitzar una Trobada i planificar l’Agenda Any Trobada 2023.

Comença el cicle de contactes

Vam començar aquest cicle de reunions a Albalat de la Ribera, amb representants de les seues comunitats educatives, perquè reunia la totalitat dels criteris que la Junta de la Coordinadora considerava que havia de complir la propera amfitriona comarcal de la Trobada. Amb un ambient molt receptiu, els i les representants de les comunitats educatives van mostrar la seua voluntat de constituir una comissió organitzadora que treballara en la planificació no sols de la 38a Trobada, sinó del programa d’activitats i projectes a desenvolupar al llarg de l’any natural 2023. Fins i tot, en paraules de Christian Lausuch, director de l’IES Sucro «l’organització d’una Trobada de Centres en Valencià de la Ribera havia sigut un desig compartit no solament per les comunitats educatives, sinó per les entitats socials i culturals locals, des de feia un grapat d’anys». Els i les representants de la Coordinadora, presents en aquesta reunió oberta, vam entendre que darrere d’aquestes paraules hi havia una gran dosi d’entusiasme i de ganes de treballar en un esdeveniment que, amb el transcurs del temps, s’ha convertit en una fita ineludible per al conjunt de comunitats educatives de la comarca com també per a les entitats socials de la Ribera que desenvolupem projectes singulars molt importants per al seu progrés i benestar. La veritat és que totes i tots isquérem molt satisfets d’una reunió que obria de bat a bat la possibilitat de fer viable la pròxima Trobada a Albalat.

Presentem una proposta de conveni

Una vegada vam sentir el suport ferm i il·lusionador de les comunitats educatives, vam concertar una reunió amb Felip Hernandis, alcalde d’Albalat, i Tere Meléndez, regidora d’educació, als qui vam lliurar una proposta de conveni, en el qual no sols s’hi feia un esbòs de pressupost, una aspecte relativament clau de la Trobada, sinó una relació detallada de propostes d’activitats i projectes que havien de formar part de l’Agenda Trobada 2023. Aquesta proposta de conveni, després de passar per les mans de la interventora de l’Ajuntament, a fi d’ajustar-lo als requeriments legals vigents, ha sigut aprovat per unanimitat en el plenari del 21/07/2022 per tots els grups polítics amb representació al consistori. Amb paraules de Felip Hernandis «la proposta de conveni no ha tingut cap problema d’aprovació perquè Albalat és un poble que any rere any consolida una mica més la normalització del valencià». Per la seua banda, Tere Meléndez opina que «una part important de la convivència ciutadana està arrelada al factor de cohesió social que el valencià genera al poble»

Se signa el conveni aprovat

Tenint en compte aquest mandat, democràticament decidit, el passat, dimarts, 26/07/2022, es va procedir a la signatura del conveni, entre l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera i la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana, una signatura que representa el punt de partida de l’organització de la 38a Trobada de Centres en Valencià de la Ribera 2023, enceta la planificació d’un calendari obert a la participació de la comarca en els projectes i activitats inclosos en l’Agenda Trobada i converteix Albalat, per un any, en el referent comarcal per la promoció de l’ús del valencià, tant a l’àmbit educatiu com a l’àmbit social. Hi cal remarcar, però, que el cicle temporal d’aquesta Trobada començarà el gener de 2023 i conclourà el desembre d’aquest any natural.

L’Agenda Any Trobada d’Alfarb 2022 encara està viva

Mentrestant, la Comissió Organitzadora de la 37a Trobada Alfarb 2022 continuarà desenvolupant la seua Agenda Any Trobada, amb projectes i activitats com «Pertot, acosta’t a la Ribera», la presentació de la Xarxa d’Horts Escolars Ecològics, «Salvem el clima», la Jornada de Debat Educatiu sobre Educació Ambiental, «Coneix el Magre» i l’edició d’un «Pam a Pam» especial que tancarà l’Agenda.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!