La Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana ha engegat la campanya ‘Joguets de trellat, joguets de profit’, la qual, en apropar-se Nadal, du a terme entre les comunitats educatives de la comarca. Es tracta, doncs, d’una campanya social que convida els centres educatius, claustres i AMPA, a participar amb aportacions pròpies des de les aules o divulgant materials informatius entres les famílies.

No cal dir que el mercat del joguet i les seues respectives campanyes comercials acompleixen objectius relacionats amb el consum massiu de determinats perfils de joguets, en què l’activitat que proposa confereix als xiquets i a les xiquetes un paper de mers espectadors o subjectes passius, en un percentatge elevat i significatiu.

Per la nostra banda, enguany hem fet un recull de suggeriments, fonamentats en patrons de qualitat agafats, ací i allà, en pàgines web d’organitzacions expertes a valorar globalment els joguets i els jocs. Per tant, hi hem fet una síntesi de suggeriments que resumeixen els criteris que hem de tindre en compte quan, per internet o a la botiga, volem comprar joguets per a regalar-los al Nadal, amb ocasió d’un aniversari, etc.

Així mateix, pretenem que les persones que hagen decidit comprar un joguet, entenguen que la millor característica del joguet és l’aportació educativa i vivencial que s’experimenta quan interactuen joguet i jugador. Si llegiu amb atenció els textos complementaris a aquests 9 consells, arribareu a la conclusió que els jocs i els joguets posseeixen més implicacions que la descripció simplista que il·lustra les campanyes comercials. A més a més, insistim un altre any que els llibres també són joguets ja que ens embarquen en històries i ens aventurem a viure-les en la nostra llengua, el valencià.

La Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera confia que vos donen ganes de participar i compartir aquesta campanya social ‘Joguets de trellat, joguets de profit’ i que les vostres aportacions a la campanya siguen de profit i de trellat per als xiquets i xiquetes i les famílies de la vostra comunitat educativa. No vos oblideu de compartir la vostra experiència amb nosaltres, enviant-nos-en una crònica i algunes fotos.

 

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!