Amigues i amics:

El projecte social ‘Salvem el clima’ és un conjunt d’iniciatives incloses en l’Agenda Anual de la 37a Trobada Alfarb 2022 que compta amb el valuós suport de la Mancomunitat del Marquesat. Gràcies a la Mancomunitat, l’alumnat d’Alfarb, Catadau i Llombai teniu a les mans la carpeta en la que guardareu les activitats relacionades amb la crisi climàtica que les vostres comunitats educatives realitzaran durant el cur acadèmic 2022/2023. A la seua contraportada, trobareu 12 suggeriments fàcils de dur a la pràctica amb el títol ‘Com puc contribuir a frenar la crisi climàtica?’

Quan parlem de la col·laboració de les comunitats educatives ens referim a activitats, amb un ventall ample de formats i continguts, realitzades a les aules, als patis i als espais expositius escolars, organitzades pels equips docents i els professionals educatius que hi treballen, com també a unes altres activitats impulsades per les AMPA.

La iniciativa de dur endavant el projecte ‘Salvem el clima’ prové de la necessitat de fomentar, entre l’alumnat, el professorat i les famílies, actituds i comportaments que ajuden a frenar una crisi climàtica provocada per l’acció humana la qual posa en perill la salut del planeta i, en conseqüència, la societat i el món tal com els coneixem.

Es tracta de canviar hàbits de consum, d’optar per energies netes i desvincular-nos dels combustibles fòssils, de canviar els actuals models de producció que enverinen el medi ambient, de renunciar a un estil de vida consumista el qual és l’origen dels residus contaminants que omplin les nostres mars, estan presents en la cadena alimentària humana, fan irrespirable l’aire i insalubre l’aigua i que acumulen el seu rebuig en muntanyes de productes efímers, deixalles de l’obsolescència programada.

Davant l’alternativa d’ignorar la crisi climàtica, hem de fer despertar la consciència mediambiental col·lectiva i convertir-la en un decàleg de valors. Traslladats al plànol real del dia a dia, aquests valors no sols transformaran les nostres vides sinó que seran l’embrió de ciutats sostenibles. Així la humanitat trobarà la manera de conservar l’equilibri de la vida i no acabarà amb els últims recursos naturals del planeta.

Esperem que acolliu amb interés i entusiasme el projecte ‘Salvem el clima’ i que ompliu les carpetes amb un fum de propostes, activitats i experiències de les vostres comunitats educatives.

Rebeu les nostres salutacions més cordials i una forta abraçada.

Alfarb, desembre de 2022.

 

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!