En efecte, el CC Mª Auxiliadora d’Algemesí s’ha obert camí en tots els debats en què ha participat per a ser seleccionat per participat demà dissabte en la final de la Universitat de València en l’edició 2018 i provar a passar a la següent fase que serà competir amb els finalistes d’altres universitats del nostre àmbit lingüístic. Donem l’enhorabona al CC Mª Auxiliadora.

La Lliga de Debat és un projecte impulsat conjuntament per Escola Valenciana i la Xarxa Lluís Vives que, des de fa uns anys, té una gran repercussió i índex de participació entre els centres educatius d’ESO i Batxillerat com també en la modalitat universitària.

Com s’explica al web d’Escola Valenciana es tracta “d’una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.  L’activitat té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant la nostra llengua com a llengua vehicular”.

Participar en la Lliga de Debat és molt interessant perquè “es fomenta l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal”.

Enguany es debat sobre la qüestió següent: «L’humor té límits?». El tema del debat serà el mateix per tota la competició, tant per a la fase local com per la final.

La Xarxa Vives d’Universitats contempla els següents premis per als centres:

• 1er premi: 1.500€ per a l’adquisició de material educatiu.
• 2on premi: 700€ per a l’adquisició de material educatiu.
• Millor orador: 300€ per a l’adquisició de material educatiu.

Els premis poden ser emprats per a l’adquisició de llibres, material escolar, didàctic o electrònic.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!