Vos anunciem que Ernest Artal, el treballador de comarca, està recorrent la Ribera per fer-vos arribar el calendari acadèmic 2021/2022 que hem editat amb motiu de la 37 Trobada de Centres en Valencià Alfarb 2022. El calendari ha pogut publicar-se gràcies al patrocini de SERRAENVAS i CATENVA, dues empreses d’esta localitat del Marquesat. Si vos fixeu, ja està inserit el logo oficial de la Trobada creat per Àngela Climent, una dissenyadora gràfica jove amb un futur professional molt prometedor. Al logo oficial es reprodueix la imatge del castell d’Alfarb, restaurat fa molt poc i que podrem conéixer durant la VISITA GUIADA que realitzarem pel poble i els seus voltants.

El repartiment dels susdits calendaris es farà d’ací a Nadal perquè el nostre treballador també col·labora en l’organització de la 6é Congrés d’Escola Valenciana que es durà a terme el 9,10 i 11 de desembre en diferents seus de la geografia valenciana. Per a la Coordinadora de la Ribera és un goig poder aportar el nostre gra d’arena en un esdeveniment així, el qual debat sobre eixos bàsics a partir dels quals creixeran els fonaments de la societat del futur, de l’educació i de l’escola que volem. Per eixe motiu el 6é Congrés d’Escola Valenciana es denomina «Som llavors», una metàfora literària que dona moltes pistes sobre quin paper pretén representar l’entitat en esta construcció del futur, que està, ara mateix, en mans de totes i tots. Com s’assegura en el seu web, «el canvi d’època ens desconcerta, però també és un bon moment per bastir una nova educació que done resposta a les igualtats efectives, la inclusió, el plurilingüisme i la necessària transformació digital».

D’altra banda, aprofitem l’ocasió per presentar-vos el cartell oficial de totes i cadascuna de les Trobades per la Llengua que es faran el 2022. Este cartell ha estat dissenyat per la il·lustradora Paula Pérez de Lanuza, més coneguda pel seu nom artístic Paulapé, el qual incorpora el lema que inspirarà totes les Trobades: L’escola que ens fa lliures. Com en les passades edicions, ni la composició visual ni tampoc el lema són creacions improvisades sinó que responen al moment d’activisme social que viu Escola Valenciana i les Coordinadores i col·lectius que formen part de la seua Federació. També hi té un nexe amb el discurs ideològic que desitja comunicar davant de l’actual cicle històric que viu el nostre País i les nostres comunitats educatives. No debades, Natxo Badenes, en les paraules que va adreçar als presents durant la 17a Nit d’Escola Valenciana va referir-se «a la necessitat d’un gran pacte lingüístic, on estiguem representades tota la societat civil, tota la política, els sindicats i les associacions de tots els territoris que compartim llengua». «És per això», va continuar dient «que Escola Valenciana posarà al servei de la societat tota la seua voluntat, capacitat i estructura per aconseguir un gran acord interterritorial pel futur del valencià». La 17a Nit d’Escola Valenciana es va celebrar enguany a Vila-real, la Plana Baixa, i va guardonar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a Joan Francesc Mira, a la Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real i a l’Associació Cultural Socarrats.

Heu de saber, com ja ho férem públic al nostre web, que ja s’ha constituït la comissió organitzadora de la 37a Trobada Alfarb 2022, que ja s’ha signat el conveni entre la Coordinadora de Centres i l’Ajuntament que la farà possible i que ja s’han obert camins per encetar àmbits de treball molt interessants per a Alfarb i per a la comarca. A poc a poc, a mesura que hi vaja quallant l’agenda i el seu calendari d’activitats anirem fent-los públics.

Per acabar, estigueu a l’aguait perquè, com tots els anys, vos enviarem als vostres correus el cartell que anuncia els productes de la nostra BOTIGA SOLIDÀRIA. No fa falta explicar que la venda d’estos productes -la rifa de la Trobada, la samarreta oficial i d’altres- no tenen una finalitat comercial sinó que serveixen per a finançar la Trobada comarcal i les activitats que la Coordinadora organitza per a la promoció de la nostra llengua. Vos demanem que difoneu el cartell als vostres respectius centres educatius i entre els vostres contactes a les xarxes socials.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!