Dimarts, 9 de maig, s’ha celebrat l’acte de lliurament de l’ordinador portàtil al centre educatiu que amb més butlletes de la rifa de la 38a Trobada Albalat 2023 ha contribuït al finançament de la festa pel valencià. El centre educatiu que s’ha fet mereixedor d’aquest ordinador, atenent el volum de butlletes i quantitat d’alumnat escolaritzat, ha sigut, precisament, el CEIP Ausiàs March d’Albalat.

Com durant les edicions anteriors, Caixa Popular ha sufragat el cost de l’aparell informàtic, un patrocini cultural que la vincula a la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana. Les dues entitats, la Coordinadora i Caixa Popular, comparteixen en l’àmbit social i cultural, interessos convergents com són la promoció i dignificació del valencià, l’arrelament al territori i la seua vertebració comarcal i el compromís social vers la ciutadania dels pobles i comarques del nostre país.

En aquest acte de lliurament, celebrat a les escoles velles del CEIP Ausiàs March, han participat Laura Doménech, directora del centre, i el seu equip directiu i membres del claustre de professors; Felip Hernandis, alcalde d’Albalat, Tere Meléndez, regidora d’Educació i Marc Alacreu, regidor d‘Urbanisme i Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera.

En el transcurs de la conversa prèvia al lliurament de l’ordinador, la directora del centre ha manifestat «la seua satisfacció a rebre aquest aparell informàtic perquè significarà un augment de recursos didàctics que repercutirà en l’ús de les noves tecnologies a les aules, en mans de la plantilla del professorat del centre i, sobretot, per l’alumnat en general». A continuació, Laura Doménech ha agraït aquest lliurament que els feu Caixa Popular i ha recordat la celebració de la 38a Trobada Albalat 2023, el passat 23 d’abril, «la qual ja forma part de la memòria col·lectiva del poble, com una festa alegre i reivindicativa que es recordarà durant molt de temps».

Sònia Gadea, en representació de Caixa Popular, ha comentat que l’entitat bancària «té una vocació valenciana clara i posseeix una sensibilitat especial a participar en iniciatives culturals i socials de proximitat en les quals s’aglutinen factors relacionats amb els interessos de la ciutadania com és el valencià, les festes populars, les tradicions, etc». Sònia ha insistit en afirmar que Caixa Popular du molts anys col·laborant amb la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera en l’organització de les Trobades i «espera que les dues entitats aprofundisquen en la cooperació mútua».

En aquesta conversa informal, Joan Cortés, president de la coordinadora comarcal, ha remarcat que «aquestes accions de patrocini cultural ajuden l’entitat a buscar complicitats i a poder convergir amb unes altres organitzacions i institucions per multiplicar el ressò de la nostra tasca centrada en l’ensenyament en valencià i en la dignificació de l’ús social de la nostra llengua». Val a dir que «les samarretes i la rifa de cada Trobada» -ha continuat dient Joan- «contribueixen a finançar l’organització de les Trobades, amb la fórmula de botiga solidària, però transmeten la idea que un projecte com l’organització d’una Trobada sols és possible amb la implicació de les comunitats educatives, entitats socials i culturals, tant locals com comarcals, dels ajuntaments i l’ajuda de les institucions comarcals i de les administracions valencianes».

 

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!