Dansades a Alfarb

El Plenari Municipal de l’Ajuntament d’Alfarb ha aprovat, per majoria absoluta, amb 6 vots a favor de Compromís i PSPV-PSOE i 3 vots en contra del PP, el conveni amb la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana per tal d’organitzar la 37a Trobada en esta població riberenca.

Santi Cervera, alcalde d’Alfarb, ha declarat en eixir del Plenari que “els alfarbins i les alfarbines han de sentir-se orgullosos que, durant el 2022, Alfarb siga la població amfitriona i el referent comarcal d’un conjunt d’activitats i projectes vinculats a promocionar l’ús de la nostra llengua i a reivindicar que el valencià siga vehicular a l’ensenyament i un instrument d’aprenentatge, juntament amb les llengües que formen part de l’actual model educatiu plurilingüe”.

Alumnes del CEIP Sant Jaume Apòstol

Per la seua banda, Raül Mínguez, regidor i portaveu del PSPV-PSOE local, ha subratllat que el seu grup municipal “valora positivament la celebració de la 37a Trobada a Alfarb perquè cal continuar dignificant l’ús del valencià, no sols als centres educatius, sinó als àmbits privats i públics de la societat valenciana des de la tolerància, el respecte i la convivència ciutadana”.

A partir d’ara, s’obri un període per a convocar les entitats culturals i socials d’Alfarb a fi de constituir la comissió organitzadora de la 37a Trobada, la qual crearà àmbits de treball que començaran a transformar una Trobada possible en una Trobada real per mitjà de propostes, projectes i activitats que s’hauran de debatre, amb dinàmiques de grup, per a gestionar-ho després.

Porta d’entrada del col·legi públic

La Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera confia que l’organització de la 37a Trobada a Alfarb 2022 servisca per a cohesionar, encara més, el teixit associatiu local, i que siga una experiència col·lectiva positiva i gratificant que es guarde en la memòria col·lectiva del poble. Així mateix, en paraules de Joan Cortés, president de l’entitat, “la celebració de la festa pel valencià ha d’aconseguir escenificar que el valencià és el patrimoni cultural compartit més important que posseïm, que ens agermana i que ens ompli de goig. El valencià no ha de ser motiu de conflicte sinó de trobades i ha de ser la primera pedra per a construir una societat que cultive els principis generats per la Declaració Universal dels Drets Humans i la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries, des d’un model educatiu inclusiu, solidari, igualitari, coeducatiu, ecologista i democràticament participatiu”.

Val a dir també que el conveni que firmaran l’Ajuntament d’Alfarb i la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera per tal d’organitzar la 37a Trobada d’Alfarb 2022 fa una referència específica a la COVID-19 al seu articulat. Tot i esperant que la situació sanitària millore progressivament fins a arribar a la màxima normalitat possible, el dia de la Trobada se seguiran les mesures i protocols marcats per la Conselleria de Sanitat i es desenvoluparà el model de Trobada que més s’adapte a les condicions i a les circumstàncies del moment, per garantir-ne la seguretat dels visitants i participants.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!