El Premi Sambori de la Ribera creix en participació a pesar de les dificultats que origina la pandèmia a les nostres comunitats educatives.

Pere Calpe en el lliurament de guardons de la 21a edició del Premi Sambori de la Ribera a Carlet.

Malgrat el grau de complexitat que la COVID-19 ha creat en la coordinació docent en l’interior dels centres educatius i en l’accessibilitat entre els àmbits funcionals de les comunitats educatives, la convocatòria del Premi Sambori comarcal ha comptat amb una resposta espectacular que s’ha traduït en un augment global de participació del 15 %. En paraules de Pere Calpe, coordinador del Premi Sambori de la Ribera, “enguany, la Coordinadora ha intensificat els esforços de dinamització de la convocatòria per adaptar al màxim la participació dels centres educatius, a fi d’adaptar-nos als protocols preventius de la COVID-19, del tot necessaris perquè les aules foren completament segures i es garantiren les mesures de prevenció de riscos laborals”.

Fent un recompte general, en l’edició d’enguany, han participat 32 aules d’infantil de 0 a 5 anys i de 1r d’educació primària en treballs col·lectius. Així mateix, un total de 270 aules d’educació primària i 146 aules d’educació secundària, batxillerat i de centres de formació de persones adultes ens han enviat els seus treballs individuals. Segons Pere Calpe, “hem d’estar molt agraïts a la implicació d’aquests centres educatius, els quals, tot i estar immersos en situacions d’escolarització excepcionals i en condicions de treball atípiques, han millorat la participació de la comarca”.

“El següent pas és engegar el funcionament dels equips de jurats, per tal d’iniciar el calendari de deliberacions que ens porten a dictaminar els mèrits literaris dels treballs presentats en aquesta edició del Sambori”, aclareix Pere Calpe. En les darreries d’abril, es donaran a conéixer els veredictes dels jurats que es comunicaran de seguida als centres educatius i es divulgaran als mitjans i a les xarxes socials. “Probablement, -afig Pere- enguany no es podrà de celebrar tampoc cap cerimònia de lliurament de premis presencial, la qual es convertirà en un acte digital que comptarà amb l’aportació de materials fotogràfics dels centres educatius distingits”.

De tota manera, depenent de l’evolució de la pandèmia, ens podríem plantejar la celebració d’un acte de lliurament presencial al Gran Teatre o, davant del manteniment de determinades restriccions sanitàries, en algun espai a l’aire lliure, seguint les indicacions de l’Ajuntament d’Alzira.

Benifaió, 3 de març de 2021.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!