A principis d’aquest curs acadèmic 2023-2024, la Fundació Sambori va oferir la possibilitat de rebre la visita d’un contacontes als centres educatius de la Ribera guardonats en l’edició dels Premis Sambori Comarcals 2023, de manera totalment gratuïta. La Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera gestionàrem amb els centres educatius implicats l’organització d’aquestes visites, que es concretaren en dos centres: el CEIP La Vall de la Cassella d’Alzira i el CEIP Sant Francesc de Borja de Llombai.

Amb la iniciativa, aquestes dues comunitats educatives de la nostra comarca s’hi beneficiaren del bon ofici d’un contacontes, amb la càrrega addicional de fantasia i imaginació, i de construcció de mons màgics amb materials inventats i capritxosos, en què els xiquets i xiquetes que hi participaven treballaren les emocions, els valors humanístics, donaren forma al seu caràcter i la personalitat, apreneren la capacitat de meravellar-se pels fenòmens que els envolten i els posen en contacte amb altres realitats lluny de la realitat quotidiana, farcida de formalismes.

El paper de la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera ha sigut, com acostuma a fer, el promotor de projectes i activitats transversals que puguen interessar a les comunitats educatives de la comarca, les quals beuen dels nous reptes educatius que interroguen les generacions més joves, encara escolaritzades, proposen aprendre a diregir l’amenaça del canvi climàtic que té el planeta blau en una situació d’emergència mundial, reconéixer la necessitat de la vertebració administrativa d’un territori despersonalitzat i la dignificació del valencià, a través de l’ús social intensiu i l’estima de la gent que el parlem.

Ara, sense més preàmbuls, publiquem els materials escrits i visuals, que ens han enviat.

CEIP SANT FRANCESC DE BORJA (LLOMBAI)

Valoració del contacontes el Gran Jordiet.

El contacontes el Gran Jordiet va estar molt entretingut i adequat a l’edat de l’alumnat del primer cicle i l’aula UEECO.
Vam passar una vesprada molt agradable, divertida i motivadora en la que l’alumnat va poder interactuar amb el Gran Jordiet i ser protagonista dels seus contes.

Recomanem que aquesta activitat es torne a adreçar a l’alumnat d’aquestes edats

CEIP VALL DE LA CASSELLA (ALZIRA)

Els xiquets i xiquetes del CEIP vall de la casella d’Alzira han gaudit molt de la rondalla d’Enric Valor, la història del “Mig pollastre”.

Una rondalla que ens conta les aventures d’un pollastre que vol casar-se amb la filla del rei. Que junt amb la seua cançó, ens ha enfonsat en la història i ha sigut per a tots els xiquets/tes molt participatiu i divertit.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!