Web Escola Valenciana, 19/10/2016

Els animals tenen drets? És el tema que ha triat l’organització de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat per a fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’haurà de defensar una posició a favor o en contra. El jurat de la competició valorarà capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

• Inscripció en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat: www.vives.org

El període d’inscripció a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat començà l’1 d’octubre i acabarà el 18 de novembre de 2016. La competició es desenvoluparà en dues fases: local i final.

Fases

Els instituts adscrits a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández competiran la setmana del 6 a l’11 de febrer; els IES adscrits a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València desenvoluparan la Lliga de Debat del 13 al 18 de febrer, mentre que els centres adscrits a la Universitat Jaume I de Castelló ho faran la setmana del 20 al 25 de febrer. L’equip guanyador de cada fase local participarà en la final que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra.

Cada IES només podrà inscriure un equip. Excepcionalment, i a criteri de la universitat organitzadora de la fase local, es podrà acceptar més d’un equip per centre. Les universitats organitzadores de les fases locals poden fixar un nombre màxim d’equips participants. Aquesta informació, així com els criteris pels quals s’accepten les inscripcions, es publicaran al web de la Xarxa Vives www.vives.org.

Cada equip participant haurà d’estar format per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants del mateix centre educatiu. Aquest equip haurà d’estar representat per un capità-tutor que serà un docent del centre educatiu on estudien els membres de l’equip.

Inscripció

Els equips interessats a participar-hi hauran d’adscriure’s a alguna de les universitats de la Xarxa Vives, a través d’un formulari que trobaran a www.vives.org.

La Lliga de Debat està organitzada per la Xarxa Vives, Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández.

Més informació

Bases de la Lliga de Debat

Reglament de la Lliga de Debat

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!