El passat dilluns, 24 de juliol, representants de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Trobada, es van reunir amb membres del nou equip de govern de l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera, població on es va organitzar la 38a Trobada de Centres en Valencià, per tal d’informar-los de les activitats i projectes que estan programats per al darrer trimestre de l’any i que figuren en l’Agenda Any Trobada 2023.

La representació de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Albalat de la Ribera estava constituïda per José Antonio Roig, actual alcalde la població, Josep Sala, regidor de festes i Núria Sarrió, regidora de cultura. La primera cosa que van fer en el transcurs de la reunió fou un intercanvi d’impressions valorant la 38a Trobada que es va celebrar el 23 d’abril a Albalat. Juan Antonio Roig va manifestar la seua satisfacció personal per l’èxit de la festa pel valencià i va destacar «la massiva participació de les comunitats educatives d’arreu de la comarca i la implicació de valent de les entitats i col·lectius locals que van ser els protagonistes de la seua organització».

Joan Cortés, president de la Coordinadora, va agrair que l’actual equip de govern municipal, abans en l’oposició i ara assumint les responsabilitats polítiques pròpies dels seus càrrecs «donara el suport incondicional a la celebració de la 38a Trobada i que en aquest moment de transició hi siguen una línia de continuïtat per al compliment del conveni que se signà amb l’anterior corporació municipal». El president de la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera també va expressar l’agraïment de la seua entitat a “l’anterior equip de govern, perquè va garantir l’organització de la 38a Trobada en les millors condicions possibles, cedint el seu protagonisme a la participació del teixit social albalatenc”.

Durant la reunió, la Coordinadora va donar a conéixer les activitats i projectes que es desenvoluparan en el darrer trimestre de l’any, les quals són les següents:

ROMANÇOS DE IAIES I IAIOS

Un projecte social que intenta recuperar la memòria col·lectiva i l’experiència de vida de les persones majors per a convertir-los en referents socials i en coneixements útils per a interpretar l’actualitat que viuen l’alumnat que està escolaritzat als centres educatius.

PERTOT, ACOSTA’T A LA RIBERA

La planificació de dues visites guiades adreçades a persones del poble però també a forasters i forasteres que desitgen conéixer els atractius del nucli urbà d’Albalat i els paratges naturals dels afores de la població.

PAM A PAM ESPECIAL 38a TROBADA

Edició d’un Pam a Pam especial, el butlletí informatiu de la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera, la qual representarà una crònica general de l’Agenda Anual Trobada Albalat 2023.

PUNT DE TROBADA, JORNADA DE DEBAT EDUCATIU

Una activitat formativa adreçada a les comunitats educatives. Enguany, aquesta jornada treballa una temàtica relacionada amb l’educació infantil.

LA GIRA, CONCERT DE MÚSICA EN VALENCIÀ

El concert s’emmarca en la xarxa de concerts de les Trobades d’Escola Valenciana i va adreçat a un públic jove que gaudeix escoltant la música en valencià més actual.

«LA RIBERA, TERRA D’ARRÒS»

Quadern de treball escrit per Josep Franco i publicat en Reclam Edicions dins de la col·lecció Pertot que codirigeix la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera. Aquest quadern de treball està adreçat a les comunitats educatives de les poblacions de la Ribera que encara posseeixen marjal d’arròs als seus termes.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!