Divendres, 12 d’abril, es va presentar el llibre Acosta’t a la Ribera de Vicent Climent, publicat per l’editorial Reclam. La presentació del llibre es va dur a terme al claustre del convent dominic de la Santa Creu i en la qual van participar, a banda de l’autor, l’alcalde de la població amfitriona de l’acte, Alselmo Cardona; Arturo Blasco i Laura Granell, editors de l’editorial; i Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana.

Acosta’t a la Ribera és un projecte antic de la Coordinadora de la Ribera, un encàrrec que fa cinc anys va fer a Vicent Climent, perquè redactara una guia de la comarca, entre turística i proposta per a visites guiades educatives. El projecte va dormir un temps, però, finalment, ha vist la llum gràcies a la iniciativa de Reclam Editorial, la qual ha fet una edició molt acurada, farcida de fotografies i amb un format fàcil de dur a les mans per consultar el llibre a qualsevol visita. L’edició en si, és un intent de cobrir el dèficit de guies que contraresten el desconeixement que molts riberencs i riberenques tenen de la seua pròpia comarca, com també de convertir-se en un estímul perquè visitants forasters s’acosten a la Ribera esperonats pels seus atractius, tant paisatgístics com monumentals.

Com diu Vicent Climent a la contraportada del llibre “Acosta’t a la Ribera és una guia il·lustrada per conéixer més a fons la comarca i els seus atractius patrimonials i naturals. A partir d’una fitxa amb les dades bàsiques que ens informen de cada població i la seua ubicació, presentem un text divulgatiu que inclou els vestigis arqueològics més importants, la trajectòria històrica local a grans trets i un passeig pels elements que hem considerat més interessants de cada municipi”.

A més a més, Acosta’t a la Ribera enceta una col·lecció de guies, a l’estil del llibre que s’acaba de publicar, monogràfics i recursos didàctics, principalment, quaderns de treball, que codirigiran l’editorial amb la Coordinadora de Centres, la qual rebrà el nom de Pertot, el nom del projecte que l’entitat associada a la Federació Escola Valenciana du endavant per promoure les visites guiades a les poblacions amfitriones de les Trobades de Centres en Valencià de la comarca.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!