Els jocs i els joguets han acompanyat la humanitat milers d’anys com el signe d’una civilització humanitzadora. Han posseït i posseeixen una finalitat lúdica, però també han servit per a teixir coneixements, per a exercitar-se en els models col·lectius i individuals vinculats a la convivència, a la relació amb el grup d’humans en el que encaixem i a com les persones busquem l’harmonia interior i exterior.

Els jocs i els joguets han sigut també una radiografia de la societat en què vivim. Aquesta radiografia ens revela si és una societat competitiva o cooperativa, una societat que aposta per la igualtat o condemna a la discriminació, si és solidària o egocèntrica, si garanteix les mateixes oportunitats per totes i tots o és especulativa, si és participativa o no…


El consumisme convulsiu, però, es decideix per un model que prioritza la massificació dels productes i els marges de benefici sobre la funció social dels mercats, encara que siga a costa de la salut del planeta o de crear patologies associades. Aquest model de consumisme segueix les pautes comercials assignades i ignora els interessos vitals dels xiquets i les xiquetes. Al cap i a la fi, els xiquets i xiquetes esperen que els jocs i els joguets els facen viatjar a un món imaginari on hi seran els protagonistes d’una activitat que els aporte diversió, coneixements, valors, habilitats i capacitats que els ajuden a créixer.

Amb la campanya ‘Joguets de trellat, joguets de profit’ volem recomanar els jocs i joguets que ens acompanyen per descobrir les meravelles ocultes que ens envolten. Gràcies a aquesta llavor de vida que germinarà amb el temps s’aconsegueix el necessari desenvolupament personal, la consciència emocional i les competències que inicien els nostres fills i filles, el nostres nets i netes, en els camins de la vida.

La campanya social ‘Joguets de trellat, joguets de profit’ es du a terme a Albalat, amb ocasió de la 38a Trobada de Centres en Valencià de la Ribera, de la qual és la població amfitriona durant el 2023. El díptic de la campanya s’ha repartit als centres educatius i s’ha distribuït als establiments de la localitat perquè arribe a totes les cases i a totes les famílies.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!