La Jornada Punt de Trobada és un projecte habitual de les Trobades de la Ribera. El seu objectiu és oferir un àmbit de debat educatiu adreçat als claustres i a les AMPA, que plantege temàtiques del dia a dia de la tasca pedagògica de les comunitats educatives i cree corrents d’opinió en els col·lectius de mares, pares i alumnes. 

És important que les comunitats educatives es posicionen davant de reptes socials i culturals que condicionen el futur de les generacions escolaritzades a les aules. Tant els professionals de l’educació com les AMPA, han de buscar respostes per a aquests reptes, encara que siga en la mida de l’exercici de l’ofici d’ensenyar i de les fites de la vida quotidiana dels usuaris i usuàries del sistema educatiu. Almenys, sent-ne conscients i estant-ne ben informats, evitem flotar a la deriva, sense brúixola, i ens permet aportar alternatives viables, des de la participació i gestió democràtica dels centres, que transcendisquen més enllà dels murs dels centres.

Enguany, en l’Agenda Any Trobada Alfarb 2022, reflexionem sobre els beneficis de l’educació ambiental a través de les experiències que es duen a terme en dos centres educatius de la comarca: l’IES Càrcer i el CEIP Tirant lo Blanc d’Alzira. A més a més, comptem amb l’enriquidora aportació de l’ONGD CERAI sobre el gran paper educatiu que pot fer la implementació d’un hort escolar ecològic, un espai de transversalitat curricular, d’experiències vitals. El projecte d’hort escolar ecològic és una oportunitat per a canviar actituds i comportaments associats a un estil de vida concret que alimenta una crisi climàtica preocupant. Per tal d’invertir aquesta tendència, la humanitat haurà de ser menys consumista, haurà d’estar més interessada en la salut del planeta, començant pel medi ambient del propi entorn, i haurem de construir un model de societat arrelat en els valors mediambientals que milloren significativament el benestar social de les persones, de la ciutadania.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ EN LA JORNADA: https://forms.gle/Zs5NHhqXyg75PyRK7

TERMINIS D’INSCRIPCIÓ EN LA JORNADA: DES DEL 26/09/2022 FINS EL 30/10/2022

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!