Dimecres, 25 d’octubre, al saló de plens de l’Ajuntament de Benimodo es va convocar la comunitat educativa del CEIP Josep Gil Hervàs i les entitats cíviques, culturals i esportives de la població per escenificar la firma del conveni de col·laboració entre la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera i l’Ajuntament, explicar el seu contingut, les partides pressupostàries que faran possible l’organització de la 39a Trobada i l’oferta d’activitats i projectes de l’Agenda Any Trobada, així com les directrius bàsiques que fixaran els paràmetres del model organitzatiu. Aquest acte va comptar amb l’assistència de Paco Teruel, alcalde de Benimodo, de Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres, i de Josep Chaqués, representant de la Fundació Sambori.

Així mateix, s’hi va procedir a constituir els àmbits de treball que gestionaran els diferents sectors organitzatius de la Trobada. La planificació de les reunions de la comissió organitzadora també ha sigut un tema important a tractar en aquesta reunió, ja que cal mesurar el temps, administrar els recursos humans i materials per tal de realitzar una tasca que ens ajude a aconseguir els objectius que es marcaran per acollir el 21 d’abril de 2024 centenars de comunitats educatives i entitats comarcals i un bon grapat d’institucions valencianes. No ens oblidem dels milers de persones que volen gaudir de la festa pel valencià i donar suport al model d’ensenyament que utilitza la nostra llengua com a llengua vehicular d’aprenentatge.

Abans de signar el conveni de col·laboració, Paco Teruel va recordar algunes anècdotes de la 13a Trobada que se celebrà a Benimodo el 1998 i va afirmar que «aquella Trobada va ser multitudinària i ara cal repetir l’experiència aprofitant la celebració dels cent anys del poeta Vicent Andrés Estellés, el qual va residir a la població durant uns anys que van deixar una empremta perdurable vinculada a una donassa molt estimada, Didín Puig, un exemple vigent de compromís social i cultural». Després d’aquestes paraules que ens carreguen d’energia i ganes, es va procedir a firmar el conveni, del qual ressaltarem, en primer lloc, que és un document que acorda promoure l’ús del valencià en tots els vessants del dia a dia de Benimodo i del funcionament administratiu del propi Ajuntament.

El conveni representa, a més, un programa anual d’activitats i projectes a desenvolupar, no sols en Benimodo, sinó que projectarà la seua oferta cultural i educativa cap a la comarca. Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres, va assenyalar que l’entitat «per mitjà d’aquest programa anual vol cohesionar i vertebrar la Ribera, donar resposta a reptes educatius i socials que obrin camins de progrés i benestar, construir un model educatiu en què el valencià siga una eina útil per a l’aprenentatge vivencial i la formació acadèmica dels futurs ciutadans i ciutadanes i dignificar l’ús del valencià perquè deixe de ser una llengua minoritzada».

A continuació extractem les activitats i projectes que s’han inclòs en el conveni de col·laboració signat pe l’Ajuntament de Benimodo i la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana.

 

25é Premi Sambori Comarcal

La Gira de Música en Valencià

Vine-te’n a la Trobada en Bici

Jornada Gastronòmica “+A gust en valencià”

Jornada de debat educatiu Punt de Trobada

Pertot, acosta’t a la Ribera, visita guiada a Benimodo

Projecte Educatiu “Taller de Recitació Poètica Vicent Andrés Estellés”

Projecte Educatiu “Aula Didàctica Didín Puig”

Projecte Educatiu ”Una Escola Sostenible per a un Món Sostenible”

Projecte Educatiu “Romanços de iaies i iaios”

Edició i Publicació del Butlletí “Pam a Pam” Especial Trobada

Campanya social «Joguets de trellat, joguets de profit»

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!