La Fundació Bromera ret homenatge a Joan Pla, l’IECMA i Llorenç Giménez en els Premis al Foment de la Lectura

El lliurament va tindre lloc el 7 de febrer en el transcurs d’un sopar literari que es va celebrar a la Sala Siglo XXI de l’Alcúdia

El passat 7 de febrer la Fundació Bromera va atorgar els seus Premis al Foment de la Lectura 2020 a l’escriptor Joan Pla, en la modalitat individual, i a l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA), en la col·lectiva. A més, va fer entrega d’un tercer guardó en honor al contacontes valencià Llorenç Giménez, que ens va deixar en 2019.

Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura, convocats enguany per quarta ocasió, distingeixen aquelles persones i entitats que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i la difusió del valencià.

La Sala Siglo XXI de l’Alcúdia va reunir diverses personalitats procedents del món de la política, la cultura i l’educació, en un sopar que va retre homenatge a tres agents culturals que han treballat incansablement per la promoció de la nostra llengua i la nostra literatura en les darreres dècades.

El sopar va estar amenitzat amb un concert del cantant alcudià Christian Penalba amb la col·laboració del seu germà, Jonatan Penalba, i presentat pels narradors Anna Ballester i Carles Cano, amics de Llorenç Giménez. En el transcurs de la gala, els guardonats van ser obsequiats amb una delicada escultura dissenyada per l’artista Ramon Pla, inspirada en la sensació de llibertat que transmet la lectura.

Amb motiu de la quarta edició dels premis, la Fundació Bromera ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Joan Pla, realitzada per l’escriptor Vicent Usó, i un reportatge sobre l’IECMA de Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant. A més, el llibre inclou un article de Carles Cano i un poema escrit per Anna Ballester, ambdós dedicats a Llorenç Giménez.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense ànim de lucre que té com a finalitat principal el foment de la lectura, especialment la literària i formativa, entre tots els sectors de la societat en general, però amb una atenció específica cap a la població infantil i juvenil, i el món de la cultura i l’ensenyament.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!