Divendres passat, 20 de gener, es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, a l’IES Sucro d’Albalat. A aquesta Assemblea s’havia convocat els integrants de les comissions de treball «Trobada 2023» que s’havien creat als centres educatius de la comarca. A petició de la Coordinadora, aquestes comissions de treball s’havien d’incloure en la PGA del centre i havien de tindre una composició mixta: de professorat i d’AMPA. A l’Assemblea General van acudir una quinzena de comunitats educatives, el que es tradueix en xifres per una vintena i escaig de persones.

A l’ordre del dia de l’Assemblea figuraven els següents punts: Benvinguda i salutacions a per persones assistents, lectura i aprovació de l’acta anterior, informe dels comptes i balanços de l’exercici 2022, presentació de la memòria d’activitats i projectes 2022/2023 i del pressupost 2023, renovació dels òrgans de la junta, modificació i aprovació dels estatuts de l’entitat i torn obert de paraules.

Durant el punt de benvinguda i salutacions als assistents, la Presidència va insistir que «l’Assemblea era, en primer lloc, un exercici de transparència de l’entitat i de balanç de la Trobada anterior i, en segon lloc, una perspectiva del cicle de futur que s’ha iniciat amb les primeres passes de la 38a Trobada Albalat 2023». «La Coordinadora d’Ensenyament en Valencià de la Ribera», va continuar dient, «vol que la comarca visualitze el pla de treball que s’inclou en el conveni signat amb l’Ajuntament d’Albalat, en el que es desenvolupen activitats i projectes presents en l’Agenda Anual Trobada, després d’un procés d’incorporació de propostes i un treball de camp que radiografie les necessitats de la comarca». Així mateix, la Presidència va indicar els quatre eixos vertebradors de les iniciatives de l’entitat: model educatiu, polítiques lingüístiques, construcció del País i valors democràtics de convivència.

En els apartats referits a l’economia, a banda dels comptes de resultats i de la proposta de pressupostos, l’entitat, des de fa uns quants anys, ha decidit assumir el principi d’autofinançament i el patrocini cultural com a guies corporatives, un model de funcionament que, com afirma Isabel Serrano, la nova tresorera, «racionalitza la recepció de subvencions i interpreta el patrocini cultural com una oportunitat per a col·laborar amb institucions, organismes i altres entitats, a fi d’eixamplar la base de participació i augmentar la implementació comarcal de projectes i iniciatives».

Quant a la modificació dels estatuts de la Coordinadora, Ester Rincón, la nova vicepresidenta, va assenyalar que s’ha dut a terme «per actualitzar el text a les exigències legals i a la legislació educativa més actual». Segons Ester, «calia incloure el llenguatge inclusiu al text dels estatuts i calia matisar la definició de l’entitat, els seus objectius, els seus interessos i expectatives per tal d’afrontar el futur immediat; i calia fer èmfasi en el potencial social que posseeix una entitat amb tants anys de trajectòria i amb tants anys de camins per obrir i per caminar».

Val a dir que, una vegada argumentats i documents els punts de l’ordre dia, amb l’ajuda dels oportuns recursos visuals, tots i cadascun van ser aprovats per unanimitat pels assistents a l’Assemblea General.

En finalitzar el torn de paraules es va animar a les comunitats educatives a participar en la 38a Trobada Albalat 2023 i, més properament, a assistir a la 3a Nit de la Ribera que se celebrarà el 24 de febrer a la Sala Marina de Polinyà de Xúquer.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!