Crònica de Joan Cortés, 14/maig/2018

Com ja vam anunciar a l’anterior notícia, en què vam donar a conéixer el programa del concert i els joves compositors que en formaven part, diumenge passat es va celebrar la “10ª edició del Concert de joves compositors i compositores”. El Concert és una iniciativa de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià que du endavant, Trobada rere Trobada, amb la complicitat i participació de les bandes locals de la població amfitriona de la Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera. Amb este projecte, l’entitat comarcal creu amb fermesa que cal donar oportunitats als joves músics, molts d’ells i elles amb una carrera prometedora ja encetada que comença a prendre cos. A més a més, d’estar convençuda que les societat musicals han de tindre un protagonisme compartit amb la resta de comunitats educatives i entitats que s’impliquen en l’organització de les Trobades.

Enguany, però, el Concert de Joves Compositors i Compositores ha estat diferent. La tria de les obres musicals a interpretar ens ha portat, mig volent mig sense voler, a tematitzar l’acte i centrar-lo, com un eix estimulador, en els vins i la cultura associada a la seua producció i consum. No és estrany fer este homenatge al líquid més representatiu de la Mediterrània i dels països que l’envolten, perquè, precisament, Rafelguaraf se situa en la frontera de terres de gran tradició vinícola pertanyents a la comarca de la Costera i que hi compten amb una oferta de vins exitosos i comercialment competitius. Per este motiu, el Celler del Roure de la veïna Moixent fou l’empresa encarregada d’oferir un tast dels seus vins, acompanyat de pernil i formatge, perquè els paladars dels espectadors als Concert no es perderen cap textura, ni cap aroma ni cap essència d’origen vegetal.

Aprofitant la celebració d’este concert tan esperat, la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera va procedir a lliurar els premis de la rifa de la Trobada 2018. La rifa d’enguany comptava amb patrocinadors i patrocinadores excepcionals, també compromesos amb Escola Valenciana com a Empreses Amigues. L’agència de viatges “Fil per Randa”, Edicions Bromera, la Casa Rural “Ca les Senyoretes” d’Otos i la Casa Rural “Valor” de Penàguila, se’n van fer càrrec dels premis de la rifa. A més d’estes empreses, Caixa Popular atorgava el premi a la participació que consistia en un ordinador portàtil valorat en 300 €. Les butlletes premiades estaven associades a les darreres xifres que eixien al sorteig de l’ONCE, els quatre dies posteriors a la celebració de la XXXIII Trobada, el 15 d’abril.

Els premiats i les premiades foren les següents persones:

Dilluns, 16 d’abril, Àlex Laserna Barea.
Dimarts, 17 d’abril, Aïna Aguilar Alcañiz.
Dimecres, 18 d’abril, Reyes Alberola Rodríguez.
Dijous, 19 d’abril, Allegra Seye Ruiz.
Premi a la participació, CEIP “Blasco Ibáñez” de Rafelguaraf.

La vetlada musical va finalitzar amb un tast de vins oferit pel Celler del Roure, de Moixent, acompanyat de pernil i formatge.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!