El dimarts dia 17 Albalat ha acollit la Jornada “Les possibilitats del fang”, emmarcada dins de la 38a Trobada d’Ensenyament en Valencià de la Ribera. La Jornada ha estat fruit d’un treball en xarxa amb l’associació Descobrim Junts, amb l’objectiu de despertar un enfocament educatiu lligat a la natura i a la cura i conservació d’aquesta.

La Jornada ha estat acompanyada per la mestra Celia Torres que, a més de tenir una gran trajectòria docent i formativa en l’etapa de l’educació infantil, és una persona que deixa empremta per on passa per la il·lusió que desprèn i la seua determinació a donar a conèixer la cultura de la infància.

Celia, ens ha acompanyat per un viatge d’experimentació amb l’argila, descobrint així, a partir de la manipulació i l’experimentació, les possibilitats d’aquesta matèria. L’enfocament del taller ha estat basat en la pedagogia de Reggio Emilia, en el seu concepte d’infant, d’aprenentatge i de la funció de l’escola pública i de les Mestres al respecte.

D’aquesta manera, s’ha partit de la reflexió conjunta sobre el concepte d’argila per a posteriorment endinsar-nos en un primer contacte d’exploració de les seues possibilitats com a estratègia de coneixement pel que fa als processos que s’esdevenen a través d’aquesta.

Però a més a més, l’objectiu d’aquest taller ha estat el fet de crear una xarxa entre Mestres i organitzacions que ens donen la possibilitat d’acompanyar-nos i compartir la il·lusió i la formació contínua que ens ajuda a millorar la pràctica docent.

La Jornada, que ha tingut lloc a Albalat de la Ribera, ha estat molt bona acollida i desitgem haja servit per a engrescar-nos i continuar explorant, portant aquesta experiència als centres educatius.

Entitats organitzadores

Coordinadora d’Ensenyaments en Valencià de la Ribera i Descobrim Junts

Col·labora
Ajuntament d’Albalat de la Ribera

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!