Riberaexpress, 16/04/2018

Enric Morera: “Rafelguaraf és hui la capital del poble valencià”

Jorge Rodriguez: “Hem acabat amb el maltractament de la nostra llengua”

L’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga, ha assegurat hui durant la Trobada d’Escoles que “estem orgullosos de parlar, viure i pensar en valencià”. Aliaga considera que les trobades són “un espai de convivència i unió” i ha expresat que l’ha omplit “d’orgull” que este municipi, de tan sols 2.500 habitants, haja acollit “per primera vegada” esta trobada que va nàixer a Benifaió fa 33 anys.

El president d’Escola Valenciana Joan Cortés, que ha anunciat que el pròxim encontre es farà a Carlet, ha demanat als milers d’assistents que “continuen donant suport a l’ensenyament en valencià”. Vicent Moreno d’Escola Valenciana ha destacat que hi haja “més del 50% de docència en valencià”, encara que ha reivindicat l’exigència del valencià en la Llei de Funció Pública.

El president de la Diputació, Jorge Rodriguez, ha resaltat les trobades i que en esta legislatura “hem pogut acabar amb molts anys de maltractament a la nostra llengua”.

D’altra banda el conseller d’Hisenda Vicent Soler, que ha representat al president de la Generalitat ha destacat “el suport” de la societat civil al valencià i ha demanat que “lluitem per la nostra llengua i pel nostre pais”.

Els president de les Corts Valencianes, Enric Morera ha tancat els discursos, recordant que el govern del Botànic ha “complit la seua paraula” perquè la sanitat de la Ribera “torne a ser un servei públic de qualitat” i que la nova televisió valenciana ” ja està À Punt”, en emetre en periode de proves a partir del 25 d’abril.

Morera ha considerat que el menut municipi riberenc de Rafelguaraf siga hui “la capital del poble valencià”.

Rafelguaraf, la primera

La cita d’aquest diumenge ha sigut la primera del calendari de ‘trobades’ de 2018, una edició que passarà per una vintena de localitats de tota la Comunitat Valenciana sota el lema ‘Nosaltres, pel valencià’ com a homenatge al pensador i escriptor Joan Fuster.

El programa ha contemplat nombroses animacions al carrer com solta de coloms, muixeranga, danses, i partida de pilota entre d’altres. Exposicions, actuiacions a l’entaulat i un total de 124 tallers que han plenat quasi tots el carrers d’esta població de la Ribera.

A la trobada de Rafelguaraf han assistit també diputats com Joan Baldoví, càrrecs autonòmics com Francesc Signes i a més nombrosos alcaldes i regidors de la comarca de la Ribera.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!