Per segona Trobada, enguany, a la 34 Trobada de Centres en Valencià de la Ribera que se celebrà a Carlet el passat diumenge, 7 d’abril, un jurat constituït per representants de les AMPA de les comunitats educatives carletines, va visitar cadascun dels tallers participants per tal de concedir els Guardons als Tallers +original, +reivindicatiu i +educatiu. Com així ho recordareu, els Guardons estan patrocinats per la Mancomunitat de la Ribera Alta, una manera de donar suport a les Trobades i a la tasca de la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana.

Enguany, però, el dictamen dels jurats no anava a ser fàcil perquè moltes comunitats educatives i AMPA havien fet un sobreesforç per fer-se mereixedors d’algun dels guardons. Per això, acabat el recorregut de tallers els membres del jurat havien recollit a les seues actes una llista, relativament llarga, de temàtiques i formats que competien per cada categoria. No vam saber resoldre el dilema de quins tallers havien d’aconseguir cadascun dels guardons a títol individual, perquè en deixarien durant la selecció un grapat amb prou mèrits també. La solució havia de provindre d’un consens entre el jurat dels guardons i la Mancomunitat de la Ribera Alta, la patrocinadora, de manera que vam fer un reunió improvisada, a peu de Trobada, en la qual s’acordà augmentar a tres els guardons per cada categoria,  els quals, però, s’atorgarien ex aequo, és a dir, en igualtat de mèrits per als tallers que reberen les distincions.

Com que s’havia d’acabar la Trobada de Carlet 2019, i no hi havia temps material per dur a terme les deliberacions, ni tampoc per a complir amb el procediment dels guardons, ajornàrem les resolucions per a una reunió que es va celebrar divendres 12 d’abril, en què reunírem tot el jurat dels guardons, amb la presència també d’un membre de la Coordinadora de Centres en Valencià que va actuar de mediador , i que podia representar el vot de qualitat que desfera un hipotètic empat. Per sort, no calgué ni una cosa ni l’altra ja que els membres del jurat van consensuar, després de la corresponent deliberació, els guardons a donar, tot i aplicant els criteris de la convocatòria i debatent els mèrits de cadascun dels tallers aspirants.

A continuació, els dictàmens del jurat, tres tallers guardonats per cada categoria, ex aequo.

Tallers +originals

Taller 45 “Valencià per un tub” del CEIP José Mª Boquera de Carcaixent.

Taller 96 “La vall més dolça del món” de l’IES Alcalans de Montserrat.

Taller 105 “Taller d’impressió 3D” de l’IES Rei en Jaume d’Alzira.

Tallers +reivindicatius

Taller 92 “La capa dels herois” del CEIP Blasco Ibáñez de Massalavés.

Taller 114 “Les nostres plantes” del CEIP Almassaf d’Almussafes.

Taller 118 “Musidona” del CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera.

Tallers +educatius

Taller 61 “Nom periòdic” de l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió.

Taller 94 “Dau i ruleta de les històries” del CEIP Montroi de Montroi.

Taller 115 “Newtonia’t” del CEIP Miguel Hernández de Riola.

La nostra enhorabona a tots i a totes els qui heu participat en la creació i posada en escena d’estos  tallers. A cadascun dels tallers guardonats vos farem arribar el diploma que acredita la concessió dels respectius guardons perquè el pugueu mostrar amb orgull i satisfacció a la vostra comunitat educativa. Així mateix, rebreu la quantia econòmic dels vostres guardons durant la segona edició de la Nit de la Ribera, de mans del president/a de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

És d’agrair la tasca realitzada pel jurat del guardons de la 34 Trobada de Centres en Valencià de la Ribera Carlet 2019 constituït per Bernat Valero, Raquel Perea, Marisa Valero i Rosa Mª Camarasa.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!