Divendres, 26 d’octubre, de vesprada, a la Biblioteca Pública de Rafelguaraf, vam fer la presentació de llibre de Vicent Sanxis “Rafelguaraf. Unes pinzellades per a la història i les persones”, presentació que també formava part de les activitats programades en la XXXIII Trobada de Centres en Valencià de la Ribera i que pertanyia al projecte “En rogle, club de lectura”. Val a dir que la presentació d’este llibre representava la cloenda d’actes organitzats per a l’any Trobada.

La mesa de la presentació estava constituïda pel propi autor, Vicent Sanxis; per l’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga; per Dolors Pedrós, d’Edicions 96, editorial que ha editat el llibre amb el suport de l’Ajuntament; i per Joan Cortés, president de la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera-Escola Valenciana. El públic assistent estava format per amics i amigues de l’autor, interessats i interessades per les publicacions de Vicent, atents a qualsevol novetat referida a la història local i a aquelles informacions d’última hora que afecten Rafelguaraf i que poden donar noves perspectives històriques del passat i el present del poble.

Rafelguaraf. Unes pinzellades per a la història i les persones” és un recull d’estudis i articles de premsa, uns ja coneguts, ja publicats, d’altres escassament coneguts i dispersos, que aporten, com afirma el títol de llibre, ràpides pinzellades impressionistes de realitats avalades per dades i investigacions, que han durant anys, en arxius i biblioteques.

La feina que fa i que ha fet Vicent Sanxis, en qualitat de cronista del poble de Rafelguaraf, però, sobretot, com a estudiós i historiador rigorós no té preu. Tant de bo, totes les poblacions de la Ribera comptaren amb persones tan compromeses a desvetllar les claus històriques que expliquen el nostre present des de la interpretació, poc novel·lada per al gust dels neòfits, d’unes dades incompletes i fragmentades. Sortosament, l’altra afició de Vicent, la literatura, ompli de carn i de batecs, l’esquelet d’una història que ens fa remuntar a uns orígens que no són mai una línia recta contínua, ben traçada i impol·luta.

Rafelguaraf. Unes pinzellades per a la història i les persones” és un llibre molt recomanable.

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!