En una convocatòria ordinària de la comissió organitzadora de la 38a Trobada Albalat 2023 es va procedir a fer, des del sentir i les impressions dels àmbits de treball de la comissió, una valoració global de la celebració de la Trobada el passat 23 d’abril.

Cal dir que, de manera coincident, s’hi reconegué que des de l’engranatge del funcionament de la festa pel valencià és dificultós ser conscient d’alguns detalls de l’esdeveniment, però les primeres impressions constaten que la Trobada fou multitudinària, reivindicativa, amb una intensa càrrega emocional i, sobretot, festiva i alegre, tant per als milers de persones que visitaren aqueix dia Albalat com per als veïns i veïnes que la van viure com un succeït extraordinari.

La Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, per tal de recollir les valoracions realitzades per les comunitats educatives que hi participaren amb tallers, de les entitats i col·lectius que hi muntaren paradetes cíviques o protagonitzaren actuacions a l’entaulat, va publicar un formulari que va enregistrar un total de 54 respostes, les quals ens serviran no sols per millorar la propera organització de la Trobada sinó també per traure conclusions del model, dels objectius que ens plantegem, dels nous perfils d’assistents i participants, de les temàtiques que hi cal incorporar, etc.

De tota manera, a banda de les interessants propostes de millora, i en termes generals, sembla que la 38a Trobada Albalat 2023 va agradar molt i és evident que s’ha consolidat com una fita en el calendari festiu de la comarca. A més a més, se’n dedueix que, majoritàriament, les poblacions de la Ribera hi tenen aspiracions d’organitzar una Trobada de Centres en Valencià, amb el suport de les respectives comunitats educatives i entitats locals, amb l’aval dels seus Ajuntaments, una tendència que garanteix la celebració de la festa pel valencià durant un llarg període de temps.

Durant la reunió de la comissió organitzadora de la Trobada també es va confirmar la celebració, el proper 3 juny, d’un Aplec d’Escoles de Danses, del qual informarem en un futur amb més detall, i la constitució de l’equip de treball del projecte educatiu «Romanços de iaies i iaios», amb la participació d’un bon grapat de iaies i iaios compromesos a Albalat amb causes socials i culturals solidàries, dels centres educatius, de la Coordinadora de Centres i del propi Ajuntament. Aquest projecte, com s’explica en la seua proposta d’intencions, «pretén recuperar la memòria històrica col·lectiva recent i convertir-la en eina d’aprenentatge cooperatiu i reconéixer la saviesa de les persones majors i aprendre de les seues vivències i experiències». Les dues activitats mencionades figuren en el conveni de la 38a Trobada i estan programades en l’Agenda Any Trobada 2023.

Així mateix, es fa informar a la comissió organitzadora que dos centres educatius de la comarca s’han classificat per a la fase de País del Premi Sambori. Es tracta de l’Aula UECO del CEIP Sant Francesc de Borja de Llombai i l’accèssit al premi Empar Granell del CEIP Blasco Ibàñez d’Alginet. El lliurament de premis de la fase de País se celebrarà el proper 27 de maig, a la Universitat Politècnica de València (UPV).

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!