Diguem prou a una violència contra les dones que no cessa, prenent decisions polítiques que creen marcs legals i iniciatives estructurals per combatre milers de tragèdies personals i familiars. L’educació ha de ser també un instrument per acabar amb actituds masclistes que són la llavor i el carburant que alimenten este fenomen latent: una amenaça constant per a les víctimes i les seues famílies, un fracàs de les polítiques a curt de termini i de maquillatge.

Presentem el Pam a Pam especial dedicat al 25 de novembre, dia per l’eliminació de la violència contra les dones. El nostre butlletí informatiu es transforma en una unitat didàctica que anima les comunitats educatives i els seus contextos socials a treballar la lacra que avergonyeix una societat del segle XXI, la qual hauria de ser tolerant, avançada i igualitària.

En este número especial, incloem relats reals de víctimes de la violència masclista, proposem un debat sobre la violència que hi ha a Internet, incorporem un document reflexiu sobre les claus del feminisme, assenyalem la punta de l’iceberg d’un problema social latent i en fem una anàlisi col·lectiva de l’article de premsa complet, aguaitem als resultats percentuals d’una enquesta que fan feredat…

Però, d’altra banda, satisfem les necessitats dels professionals de l’educació que cerquen recursos educatius per a treballar la violència contra les dones, la coeducació, la cultura del patriarcat, l’educació afectivasexual, etc. En estes pàgines, hi trobareu materials per a la sensibilització, bibliografies, audiovisuals, portals virtuals, jocs coeducatius, guies de contes i de novel·les, cançons i, fins i tot, una guia per a proposar-vos els patis coeducatius.

Esperem, de debò, que vos agraden les propostes d’enguany del Pam a Pam especial del Dia per a l’eliminació de la violència contra les dones i que, per descomptat, vos animeu a utilitzar-les a les vostres respectives aules.

<CLIQUEU DAMUNT DE L’ENLLAÇ PER ANAR AL BUTLLETÍ PAM A PAM>

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!