Més d’un centenar de persones participen en la jornada “Eines per combatre el canvi climàtic” celebrades a Corbera

Durant la jornada s’han presentat 5 experiències educatives capdavanteres en qüestions mediambientals que incideixen en la importància del contacte amb la natura.

Aquest dissabte 6 de maig Corbera ha acollit la jornada “Eines per combatre el canvi climàtic”, una sessió que s’emmarca dins de la 38a Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià de la Ribera. Es tracta d’una sèrie d’activitats organitzades per diverses organitzacions, entre les quals, Intersindical Valenciana, a través d’un treball en xarxa amb l’objectiu de posar en valor l’educació ambiental com a eina fonamental en la lluita contra el canvi climàtic.

La jornada s’ha obert amb la ponència de Heike Freire –filòsofa, psicòloga, pedagoga i referent internacional en transformació educativa i desenvolupament humà en contacte amb la natura–. Una xarrada que ha girat al voltant de la importància de comptar amb un model educatiu que promoga la salut, el benestar i el desenvolupament holístic de les persones, des dels valors de cura i amor per la Terra.

Seguidament, i des de l’objectiu compartit de conéixer el nostre entorn per poder-lo estimar i protegir, s’ha visitat l’exposició que les diverses organitzacions ecologistes de la comarca (Xúquer Viu, La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, així com la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica) han preparat. Una exposició que es podrà visitar al llarg de tota la setmana a la sala Enric Banyuls de la Casa de la Cultura de Corbera.

Finalment, s’han presentat cinc experiències capdavanteres de diverses etapes educatives relacionades amb el paper dels centres educatius en la sensibilització de la comunitat educativa al voltant de la problemàtica existent. Experiències que també han aportat diverses eines per fer-ne front i aportar solucions creatives que parteixen del contacte i el descobriment en el medi més pròxim.

Les experiències presentades han estat les següents:

“Conéixer per a entendre i respectar”, a càrrec de Pepe Viana, mestre del CRA Oleana

“Aprenentatges de vida a l’educació infantil”, a càrrec de Lluï Ortiz, directora de l’Escoleta Infantil de La Pobla Llarga.

“Arribar a la Terra des d’una aula de primària”, a càrrec de Fernando Pérez, mestre d’educació primària al CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva.

“Més enllà dels projectes”, a càrrec d’Alícia Gallego, directora de l’escola infantil Tulell d’Alzira.

“Projecte Biciart”, a càrrec de Josep Codonyer, professor de l’IES Massanassa.

Durant la sessió també hem conegut l’experiència de treball que ens ha regalat la mestra Xusa Franch del CEIP Sant Antoni Abat de Fortaleny.


La Jornada ha tingut molt bona acollida. Esperem haver sembrat la llavor dins de cada persona assistent i que aquesta puga créixer juntament amb les xiquetes i els xiquets amb els quals interactuem diàriament, per tal de desenvolupar una nova cultura capaç de sostenir la vida i assegurar el benestar de totes les persones i éssers vius que habitem el planeta.

Entitats organitzadores:

Intersindical Valenciana, la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera, Xúquer Viu, Voluntariat Mediambiental de Corbera, La Ribera en Bici- Ecologistes en Acció, Descobrim Junts, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià.

Col·labora:

Ajuntament de Corbera

Rep els nostres butlletins informatius.

 

T'informarem de les novetats de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera. Podràs donar-te de baixa en el moment en què ho desitges amb un sol clic. Moltes gràcies.

gràcies per subscriure't!